image1

Raikas Lime-avokado-raakakakku

Pohja:

10 kpl Taateleita (kivettömiä)
100 g Manteleita
100 g Saksanpähkinöitä
3 rkl Rawsom Neitsytkookosöljyä
1 rkl Limen mehua
1 rkl Hunajaa tai agavesiirappia
Ripaus himalajan suolaa

Huom! Pähkinäallergikko voi korvata pähkinät kaurahiutaleilla.

Täyte:

2 kpl Limen mehua
2 dl Kookosmaitoa
½ dl Rawsom Neitsytkookosöljyä
1 tl Rawsom Green Mix viherjauhetta
2 rkl Rawsom Chian siemeniä
4 kpl Avokadoa
n. 3rkl Agavesiirappia, hunajaa tai steviaa oman maun mukaan

Tee näin:

Sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa pohjan ainekset ja levitä vuokaan. Ennen täytteen valmistusta voit laittaa pohjan jo jääkaappiin viilenemään.

Sekoita täytteen ainekset. Lisää valitsemaasi makeuttajaa varovasti ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes päädyt mieltymyksesi mukaiseen makeuteen. Voit myös lisätä täytteeseen himalajan suolaa.

Levitä täyte pohjan päälle. Laita vuoka joko jääkaappiin tai pakastimeen tekeytymään, tämä riippuu mieltymyksestä, ja siitä, kuinka nopeasti haluat syödä tai tarjota kakun. Pakkasessa koostumuksesta tulee kuumilla kesähelteillä ehkä sopivan jäätelömäisempi.

Koristele kakku esim. limen viipaleilla ja kookosrouheella. Leikkaa kakusta siivuja kuuman veden alla käytetyllä veitsellä (etenkin jos otat kakun pakastimesta), jotta leikkaaminen sujuisi sulavasti.

Resepti: Heidi Sjöberg