Pellavansiemensämpylät
- 9.6.2022
- by: sari
Pellavasiemensämpylät
Ainekset:
2,5 dl Vettä
2,5 dl Kauramaitoa
1/2 Tuorehiiva
1-2 rkl Vaahterasiirappia
1 dl Rawsom Pellavasiemenproteiinijauhetta
8,5 dl Vehnäjauhoja
½ tl Suolaa
Ohje:
Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (vesi ja kauramaito). Vispilöi nesteeseen siirappi ja puolet vehnäjauhosta. Alusta taikinaksi pellavasiemenproteiinijauheella ja lisää suola sekä loput vehnäjauhoista.
Anna taikinan kohota noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja pyörittele sämpylät. Nosta sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.