Sitruunapiirakka
- 31.3.2021
- by: sari
Herkullisen kirpeä sitruunapiirakka
Pohja:
2 Rawsom pähkinäpatukkaa
1,5 dl kookoshiutaleita
100 g tuoreita taateleita
2 rkl hunaja
1 rl maca
Ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta
Täyte:
4 keltuaista
2 luomusitruunan mehua ja ja vähän raastettua kuorta
4 rkl kookosöljyä
7 rkl hunajaa
2 rkl agar-agar
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita pohjan aineet monitoimikoneessa. Voitele vuoka kookosöljyllä, halkaisija n. 23 cm. Laita seos pohjalle sekä reunoihin. Kypsennä uunissa 10 min. Laita jäähtymään kylmään noin 30min ajaksi.
Täyte:
Kuumenna kattilassa kaikki raaka-aineet alhaisessa lämpötilassa. Vatkaa koko ajan vispilällä. Seos on valmista kun se on kypsyessään saostunut.
Kaada seos pohjan päälle ja laita jäähtymään kylmään paikkaan. Sitten vain nauttimaan, namm!